Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول عصر امروز همزمان با امضای تفاهم نامه با دانشگاه ایروان ارمنستان در اختتامیه کنگره بین المللی جندی شاپور باستان در محل دانشگاه صنعتی جندی شاپور، اظهار کرد: دومین کنگره بین المللی در راستای معرفی جهانی جندی شاپور باستان با حضور شخصیت های مطرح علمی و فرهنگی از داخل و خارج کشور با موفقیت و سرافرازی به پایان رسید که جای بسی افتخار برای تاریخ پرافتخار دزفول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا عصاری با بیان اینکه در زمینه علم و دانش نباید هیچ مرز سیاسی و جغرافیایی بین کسانی که برای صلح و آرامش و علم تلاش می کنند وجود داشته باشد، افزود: دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول پس از برگزاری اولین کنگره، با دانشگاه مطرح ناپل ایتالیا تفاهم نامه همکاری امضا کرد و این همکاری از زمان انعقاد تفاهم نامه آغاز شده است.

وی بیان کرد: امروز نیز دانشگاه صنعتی جندی شاپور در مسیرهدف خود مبنی بر تعامل و مراوده با تمامی مراکز علمی جهان، تفاهم نامه همکاری و مراودات علمی خود را با دانشگاه ایروان ارمنستان امضا کرد.

رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، تبادل تولیدات علمی، تبادل اعضا هیات علمی، اساتید، تبادل دانشجوها و ظرفیت‌ ها را از جمله اهداف انعقاد این تفاهم نامه ها برشمرد و گفت: دانشگاه جندی شاپور دزفول تلاش دارد تا در آینده با بسیاری دیگر از دانشگاه های جهان مراودات علمی داشته باشد تا به جایگاهی برسد که پرچم تمامی کشورها با صلح و آرامش در این دانشگاه به اهتزاز درآید.

وارتان واسکانیان، تاریخدان شرق شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه ایروان ارمنستان نیز اظهار کرد: ارتباط علمی با ایران و به ویژه جامعه علمی شهرستان دزفول را به فال نیک می گیریم چرا که ارمنستان و ایران دو کشور برادر و دوست هستند و ارتباطات متعددی در زمینه های مختلف بایکدیگر دارند.

وی، ایران را مهد فرهنگ و تمدن برشمرد و افزود: ارمنیان و ایرانیان از دیرباز با ریشه تمدنی و فرهنگی خود در تاریخ خود مقاومت کردند و امیدوار هستیم این تفاهم نامه گام کوچکی برای گسترش همکاری های علمی و فرهنگی میان این دو کشور باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین کنگره بین المللی جندی شاپور باستان با حضور وزیر علوم، ماریا دوتسنکو رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل و جمعی از میهمانان داخلی و خارجی از جمله ۱۰ دانشمند بین المللی از روز گذشته به مدت دو روز در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول آغاز و تا عصر امروز چهارشنبه ادامه داشت.

این کنگره متعاقب اقدامات انجام شده در نخستین کنگره جندی شاپور باستان است که در اسفندماه سال ۹۵ به مدت دو روز با حضور وزیر علوم، علی اکبر ولایتی و جمعی دیگری از مسئولان کشوری و مهمانان خارجی در دزفول برگزار شده بود.

با اقدامات انجام شده و پس از ارسال مستندات و مدارک در نوامبر ۲۰۱۷ سازمان جهانی یونسکو فعالیت جندی شاپور باستان به عنوان اولین دانشگاه جهان به قدمت ۱۷۵۰ سال را تاییدکرد، درحالی که تا پیش از این تقویم آموزش عالی جهان کمتراز یک هزار سال بود.

دانشگاه جندی شاپور که اکنون تنها بقایایی از آن در اطراف شهر دزفول برجای مانده در عصر ساسانیان در یک هزار و ۷۵۰ سال پیش، نخستین و معتبرترین مرکز علمی جهان بود که رشته های پزشکی، فلسفه و نجوم در آن تدریس می شد.

طبق مستندات تاریخی موجود در شهر باستانی جندی شاپور، نخستین نظام نامه آموزش عالی، نخستین بیمارستان و همچنین نهضت ترجمه جهان در این دانشگاه شکل گرفته است. 

دانشگاه جندی شاپور گذشته از آن که مرکزی بزرگ برای اشاعه و تعلیم دانش های گوناگون زمان، مانند پزشکی، داروسازی، داروشناسی، دامپزشکی، نجوم، ریاضیات، فلسفه، حکمت، الهیات و موسیقی بوده است، مرکز صلح، برابری و برادری نیز بوده و هزاران ایرانی، هندی، یونانی، رومی و سریانی در کنار هم در آنجا برای هدفی واحد تلاش و کوشش می‎کردند.

این دانشگاه به دستور شاپور اول ساسانی تاسیس شده است. شهر باستانی جندی شاپور با ۸۰۰ هکتار وسعت در ۱۲ کیلومتری شهر دزفول در مجاورت روستای اسلام آباد واقع است. آثار برجای مانده این شهر در ۲۴ شهریور سال ۱۳۱۰ به شماره ۴۶ در ردیف آثار ملی به ثبت رسید.

کد خبر 4554971

منبع: مهر

کلیدواژه: ارمنستان تفاهم نامه همکاری دانشگاه جندی شاپور دانشگاه علوم پزشکی دزفول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۹۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به منظور توسعه کمی و کیفی پژوهش‌های بین‌رشته‌ای بالینی، گسترش خدمات و فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی در زمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث مرکز ملی نوآوری مغز در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران درحال اجرا است.

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی و آموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

ماهیت اصلی مرکز ملی مغز، عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بین‌رشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بین‌رشته ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از افت عملکردهای شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

همزمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال» در سالمندی نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال بانک داده جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تأسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه های اولویت دار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی، راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

کد خبر 6098081

دیگر خبرها

  • انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی